| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
|
|
Vaverite
|
|
|
|
|
|
|
Moje fotky
|
|
Zaslal: st únor 29, 2012 23:06 Předmět: |
|
|
Z jiného soudku - nemáte někdo prosím návod ke hře Pravěké akvárium? A nenaskenovali byste mi ho?
Moc děkuji. _________________ Barka, Ronja 10/99 a Vojtěch 11/08 a Bořivoj 7/10 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 11:52 Předmět: . |
|
|
Zatím to tady nechci zveřejňovat, leč nevím, jestli to je už těhotenstí.
TAk se chci poradit. Měsíčky jsem měla dostat už v neděli a dodnes nic, jen výtok s krvavými nitkami či flíčky - prostě špinění.
Jsem často unavená, žaludek mám na vodě... no, docela se cítím těhotně.
Jenže co to špinění?
Minulé měsíce jsem před menzesem měla také spinění, ale postupně zesilovalo, až pak přišlo už jasné krvácení, ale to měsíčky seděli téměr na den přesně.
Tak nevím... jestli to teda může být těhotenství. TEst jsem si dělala v úterý a vyšel negativně..ale vím, že může později vyjít pozitivně.
NO, asi působím jako plašák.
Špinila jste některá v začátcích těhotenství. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Verkak
|
|
|
|
|
|
|
Moje fotky
|
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 13:23 Předmět: |
|
|
Možná těhotná - já jsem u každého těhu na začátku jak špinila, tak i krvácela. Já mám prostě takové začátky dycky  . A jestli je to těhu, tak držím palce a gratuluju  . _________________ Vašík 9/2005 + Kačka 9/2008 + Miška 11/2011 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 14:02 Předmět: |
|
|
Možná těhotná,
ono zase týden sem týden tam je i u jinak pravidelné MS normální (výkyv se obvykle koná jednou za rok, kdy je pečlivě naplánovaná dovolená u moře/na horách ap., tak se to o ten týden posune
Test by týden po termínu (což bude ale až pozítří  už relevantně vyjít měl, leč odchylka může být vždy - posunutá ovulace, pozdější hormonální start, který se projeví, taky třeba prošlý nebo špatně skladovaný test.
Těhotenství Ti moc přeju, píšu spíš takto, neb já nemám ráda plané těšení a důvodů je víc a VěrkaK už napsala, že klíďo jó, tak ať je to i na vyváženou.
Hodně štěstí každopádně. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Martala
|
|
|
|
|
|
|
Moje fotky
|
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 15:49 Předmět: |
|
|
tož jsem podcenila angínu.
Ale kojím, takže bych stejně nic moc nemohla.
beru si 1-2 Acylpyriny denně, na krku zábal se slivovicou, hodně piju, ležím jak lazar, šílená malátnost a únava.
Malý má zánět prudušek, sám už atb bohužel má.
co možu ještě zkusit??? _________________ Marta a Jáchym Cyril , 26.9.2010:-)
ISO: já bych věděla... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
LaShana
|
|
|
|
|
|
|
Moje fotky
|
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 16:15 Předmět: |
|
|
| Martala napsal: | tož jsem podcenila angínu.
beru si 1-2 Acylpyriny denně, na krku zábal se slivovicou, hodně piju, ležím jak lazar, šílená malátnost a únava.
co možu ještě zkusit??? |
no já bych tedy zašla k doktorce, měla by ti napsat atb co mohou i kojící matky.... a co se týče acylpyrinu, tak ten mi dětská doktorka při kojení nedoporučovala, buď paralen nebo ibalgin... _________________ Michal 10/2007 a Martin 12/2009
http://foursmallchimney.blogspot.cz/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Evula
|
|
|
|
|
|
|
Moje fotky
|
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 16:47 Předmět: |
|
|
K dr. bych šla též, angínu bych rozhodně nepřecházela a nesnažila se vyléčit doma! _________________ Hanička 06/04 + Sárinka 05/09
ISO: světle hnědé triko Bundle of Joy s dl. rukávem, vel. M/L |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
mouriss
|
|
|
|
|
|
|
Moje fotky
|
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 17:21 Předmět: |
|
|
| Martala napsal: | tož jsem podcenila angínu.
co možu ještě zkusit??? |
Pozor na ten zábal - kdysi mi jeden kamarád dal na kotník alkoholový zábal a sundali jsme ho pozdě, už jsem tam měla vyžrané puchýře. Acylpyrin v tak malé dávce Ti moc nepomůže a ve větší může dráždit žaludek. Nevím, jestli přechází do mléka, ale každopádně kojenci ho užívat nesmí (je zakázaný až do dospělosti, kvůli riziku smrtelného krvácení). ¨
ATB nejsou "bohužel" - nebýt jich, děti, a nejen ony, by umíraly daleko víc než teď, o na blbou angínu nebo zánět průdušek. jestli má syn potvrzenou bakteriální infekci (klinický nález + případně CRP + případně pozitivní výsledek výtěru z krku apod.), tak jsou zcela na místě. ATB se neboj, správně podaná velmi pomáhají a i zachraňují.
jako kojící můžeš na angínu dostat penicilin (kdyby byla klasická streptokoková), cafalosporiny (Zinnat apod.), makrolidy (Klacid, Fromilid apod. - léky druhé volby při alergii na peniciliny a/nebo kdyby nebyla angína streptokoková), spiramicin (Rovamycin), azalidy (Sumamed..). Neměla bys dostat Biseptol (Cotrimoxazol Al Forte) nebo Ciprofloxacin apod. Ale to každý normální doktor ví nebo ví, kam se podívat, co Ti dát.  _________________ Berušák 12/2007 + Čičičáp 4/2010
ISO: Nic nepotřebuji.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
LaShana
|
|
|
|
|
|
|
Moje fotky
|
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 17:46 Předmět: |
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Martala
|
|
|
|
|
|
|
Moje fotky
|
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 17:55 Předmět: |
|
|
no su blbec, měla jsem jít k doktorce, ale neměla jsem ani sílu se obléct....
joj s tím Acylpyrinem-to mi zas poradila mamka, že to brala, když nás kojila, prý jí doktor řekl, že se může.... _________________ Marta a Jáchym Cyril , 26.9.2010:-)
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
LaShana
|
|
|
|
|
|
|
Moje fotky
|
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 18:08 Předmět: |
|
|
| Martala napsal: | no su blbec, měla jsem jít k doktorce, ale neměla jsem ani sílu se obléct....
joj s tím Acylpyrinem-to mi zas poradila mamka, že to brala, když nás kojila, prý jí doktor řekl, že se může.... |
ale jo taky si pamatuju že nám ho rozpouštěli na lžičce... nicméně je to už překonané - byly bohužel smrtelné případy...
Zajdi zítra na pohotovost, já taky nejsem schopná jít okamžitě (se mi s vysokou horečkou špatně chodí, motám se jak ožratá).... nebo se můžeš kroutit do pondělka, ale stejně tě cesta k doktorce nemine... _________________ Michal 10/2007 a Martin 12/2009
http://foursmallchimney.blogspot.cz/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
zdenik
|
|
|
|
|
|
|
Moje fotky
|
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 18:19 Předmět: |
|
|
martalo, pri kojeni a obzvlast pri kojeni nemocnyho ditete bych byla superopatrna, protoze acylpyrin prechazi do mleka a "U dětí a mladistvých do 16 let s virovým onemocněním (např. chřipka nebo chřipce podobné infekce horních dýchacích cest, plané neštovice) existuje v souvislosti s užíváním kyseliny acetylsalicylové vyšší riziko rozvoje Reyova syndromu. Reyův syndrom je život ohrožující stav, který bez včasné diagnózy a léčby končí smrtí. Příznaky se mohou objevit buď během nemoci nebo (nejčastěji) až ve stádiu rekonvalescence, tj. po odeznění akutních příznaků onemocnění. Může se jednat o: vytrvalé zvracení, průjem, poruchy dýchání (nepravidelné, zrychlené), ztrátu energie, únavu, ospalost, netečnost, strnulost, pohled do prázdna, nebo naopak podrážděné a agresivní chování, vzrušenost, zmatenost, křeče, delirium. Pokud se u dítěte nebo mladistvého vyskytne kterýkoliv z uvedených příznaků, je třeba neprodleně vyhledat lékaře."
pri kojeni je nejvhodnejsi ibuprofen _________________ Pavlinka 4/07+ Josefka 10/08+ Slavka 6/10+ Fanynka 5/12 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Martala
|
|
|
|
|
|
|
Moje fotky
|
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 18:32 Předmět: |
|
|
tož viděli jste někdy větší tele.....
děkuju moc za rady, večer dám Ibuprofen a uvidíme, jak bude zitra, jinak pohotovost no. _________________ Marta a Jáchym Cyril , 26.9.2010:-)
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
zdenik
|
|
|
|
|
|
|
Moje fotky
|
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 18:39 Předmět: |
|
|
klidek... jedna se jen o par davek, do mlika rozhodne neprojde vsechno, spis jen malo _________________ Pavlinka 4/07+ Josefka 10/08+ Slavka 6/10+ Fanynka 5/12 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|